Hemmahallen i Värnamo skänker 10% av fredagens (26 nov -21) försäljning till Gnosjö Hjälper. Det är Helping friday hos Hemmahallen.

Det du inte längre behöver blir till glädje och nytta för någon annan. Större delen av det vi får in skickas direkt till Lettland. Det gäller till exempel sängar, skolbänkar, kläder och hygienartiklar.

En hel del av det som skänks säljs dock i vår butik, och det är de pengar vi då får in som är motorn i vår verksamhet. Vi tar emot hela och rena saker som är i säljbart skick.

På torsdagseftermiddagen/lördagsförmiddagen ringlar kön ofta lång utanför entrédörren. I kön finns personer från många platser som hoppas göra fynd bland det som har kommit in under veckan. Pengarna som vi får in för ”fynden” går oavkortat till hjälpändamål. Det du skänker till Gnosjö hjälper gör nytta två gånger om!
Du kan själv bestämma om dina varor får säljas i butiken eller ej. Vill du att de ska skänkas vidare direkt, noterar du det på din gåva.Hantverksskickliga damer från Vaggeryd/Skillingaryd har skänkt många stickade plagg till Gnosjö Hjälper. Mössor, vantar, sockor, tröjer, sjalar, västar m m. Sammanlagt 441 plagg. Kläderna kommer Gnosjö Hjälper -via egen hjälptransport-  att skänka till behövande på barnhem, äldreboenden och sociala centra i Lettland. Det är främst i de östra delarna av Lettland som hjälpbehoven är som störst. Värmande fina plagg till vintern.
Arbetet med stickning görs inom ramen för Vuxenskolans stickcafe i Vaggeryd. På bilden är 6 av 12 deltagare  som deltagit i stickcafeet.

 

Inlämningstider

 GÅVOMOTTAGNINGEN ÖPPEN PÅ MÅNDAGAR MELLAN KL 08.00-12.00
TORSDAGAR MELLAN 14.00-18.00

LÖRDAGAR MELLAN 10.00-14.00

  Hämtning av möbler 

Om du vill ha hjälp med att frakta exempelvis möbler till vår butik så kan vi komma ut med en lastbil i närområdet och hämta sakerna. Ring oss på telefon 0370 - 998 49   (telefonsvararen hänvisar dig vidare) så kommer vi överens om en dag som passar.
Kontaktpersoner:
Matts Leander tel 070-6398111

 Leif Eriksson      tel 070-6392314
Åke Nilsson         tel 070-7926840

 Gnosjö hjälpers plusgiro-nummer är 900605-7.

Välkommen med ett bidrag, vi lovar att förmedla pengarna dit de behövs!
Swish
Du kan också swisha ditt bidrag till 1239006057.

 

DONATION
Gnosjö Hjälper tar tacksamt emot donationer, liksom hela dödsbon och är förmånstagare i testamenten.

Vi har en målsättning sen föreningsalliansens start, den gäller fortfarande.
Enligt handlingsprogrammet stöttar vi i första hand barnhem och äldreboende i  Lettland.
Numera drar vi oss längre österut i landet där behoven är större.
Vi håller kontakten med tidigare mottagare och bistår när önskemål finns.